Börja Träna

Vad roligt att ni funderar på att börja träna med Stampede! Vi är mer än glada att lära er parkour & freerunning. Vi har träning för alla åldrar och skicklighetsnivåer i centrala Göteborg, Styrsö, Varberg och Stenungsund och oavsett vem ni är så är ni välkomna i vår förening!

 

Sommarläger 2018

Äntligen! Nu är informationen för Stampedes Sommarläger 2018 här. Klicka här för mer info!

 

Höstterminen 2018

Just nu är vårterminen slut, och anmälan för höstterminen är inte öppen än. Så fort det blir möjligt att anmäla sig kommer vi att lägga upp all information hä på hemsidan samt på sociala medier. Ni kan även skriva upp er på vår maillista här.

Informationen kommer någon gång nu under juni, men för träningen i Göteborg kan det dröja lite länge då vi håller på att byta hall.

 

Vad är parkour/freerunning?

Parkour, eller Freerunning* är en disciplin och sport som kortfattat går ut på att på det snabbaste och mest effektivaste sättet som möjligt ta sig förbi hinder, fysiska så väl som psykiska, med endast kroppen och sinnet som hjälpmedel. Sporten innehåller flertalet rörelser, grundläggande så väl som avancerade. Ett par exempel på dessa rörelser är olika typer av hopp, rullningar samt forcerande av hinder. Klicka här för att se sporten utföras av några väldigt duktiga atleter. Videon är vår alldeles egna Pro-Team:s första officiella video!

*Vad skillnaden mellan parkour och freerunning är kan debatteras länge och många ser på det olika. Vissa menar att sporterna är samma fast med olika namn medan vissa exempelvis menar att så fort en volt utförs så är det freerunning och inte parkour. Vilken definition som än stämmer så lär vi ut bägge två!

 

Varför parkour/freerunning?

För många är parkouren en livsstil, för andra en hobby, men parkouren passar alla. Det är en väldigt funktionell träningsform och kan gynna på många sätt och vis i vardagen, exempelvis med koordinationen. Utöver det är det också ett utmärkt val för barn och ungdomar i skolåldrarna då det går väldigt bra ihop med de nuvarande kriterierna som finns i Idrott & Hälsa-kurserna.