Börja Träna

Vad roligt att ni funderar på att börja träna med Stampede! Vi är mer än glada att lära er parkour & freerunning. Vi har träning för alla åldrar och skicklighetsnivåer och oavsett vem ni är så är ni välkomna i vår förening!

 

Höstterminen 2018 – Anmälan öppen!

Nu går det äntligen att anmäla er till höstterminens träningar i Göteborg och Varberg. Första veckan av terminen är som alltid en prova-på vecka då ni kan komma och testa parkour, se våra lokaler samt träffa tränarna. Prova-På sker enligt schemat.

Prova På (Göteborg): 17-22 september

Prova På (Varberg): 13 och 15 september

Prova På (Styrsö): 11, 13 och 16 september

 

Tyvärr kommer det dröja lite längre innan vi öppnar upp träningen i Stenungsund. För mer  info, se varje regions enskilda sida.

 

I menyn här på sidan finner ni info om våra träningar – allt från schema och priser till kursutbud. För mer information om träningen i just den region ni vill träna i ber vi er att kolla in regionernas enskilda sidor.

 

Terminsstart: 10 september (17:e i Göteborg)

Terminsslut: senast 16 december

 

Vad är parkour/freerunning?

Parkour, eller Freerunning* är en disciplin och sport som kortfattat går ut på att på det snabbaste och mest effektivaste sättet som möjligt ta sig förbi hinder, fysiska så väl som psykiska, med endast kroppen och sinnet som hjälpmedel. Sporten innehåller flertalet rörelser, grundläggande så väl som avancerade. Ett par exempel på dessa rörelser är olika typer av hopp, rullningar samt forcerande av hinder. Klicka här för att se sporten utföras av några väldigt duktiga atleter. Videon är vår alldeles egna Pro-Team:s första officiella video!

*Vad skillnaden mellan parkour och freerunning är kan debatteras länge och många ser på det olika. Vissa menar att sporterna är samma fast med olika namn medan vissa exempelvis menar att så fort en volt utförs så är det freerunning och inte parkour. Vilken definition som än stämmer så lär vi ut bägge två!

 

Varför parkour/freerunning?

För många är parkouren en livsstil, för andra en hobby, men parkouren passar alla. Det är en väldigt funktionell träningsform och kan gynna på många sätt och vis i vardagen, exempelvis med koordinationen. Utöver det är det också ett utmärkt val för barn och ungdomar i skolåldrarna då det går väldigt bra ihop med de nuvarande kriterierna som finns i Idrott & Hälsa-kurserna.