Börja Träna

Vad roligt att ni funderar på att börja träna med Stampede! Vi är mer än glada att lära er parkour & freerunning.

I menyn här på sidan (Börja Träna / Information) finner ni all information gällande vårt kursutbud samt information gällande pris, regler, m.m. Vi rekommenderar även att ni spanar in Frågor & Svar. Där finner ni svar på vanliga frågor vi brukar få. Finner ni inte svaret på era frågor där är det bara att maila oss på kontakt@stampede.se eller via vårt kontaktformulär!

När ni vet vilken kurs som passar er bäst samt läst igenom reglerna kan ni klicka på den gröna knappen nedan för att komma till anmälningsformuläret (Länken öppnas i en ny flik). På regionernas respektive sidor finns också en knapp till regionens Facebook grupp. Vi rekommenderar att ni går med i gruppen för den region ni tränar i.

 

Vårterminen 2018

Terminen pågår mellan 5:e februari till 27:e maj (Eventuellt längre beroende på region och grupp).

 

AVSLUTNINGS-JAM 2018

Som vanligt arrangerar vi ett avslutnings-jam i vår hall på Backavägen 6 (Göteborg). Klicka här för mer info.

 

Vad är parkour/freerunning?

Parkour, eller Freerunning* är en disciplin och sport som kortfattat går ut på att på det snabbaste och mest effektivaste sättet som möjligt ta sig förbi hinder, fysiska så väl som psykiska, med endast kroppen och sinnet som hjälpmedel. Sporten innehåller flertalet rörelser, grundläggande så väl som avancerade. Ett par exempel på dessa rörelser är olika typer av hopp, rullningar samt forcerande av hinder. Klicka här för att se sporten utföras av några väldigt duktiga atleter. Videon är vår alldeles egna Pro-Team:s första officiella video!

*Vad skillnaden mellan parkour och freerunning är kan debatteras länge och många ser på det olika. Vissa menar att sporterna är samma fast med olika namn medan vissa exempelvis menar att så fort en volt utförs så är det freerunning och inte parkour. Vilken definition som än stämmer så lär vi ut bägge två!

 

Varför parkour/freerunning?

För många är parkouren en livsstil, för andra en hobby, men parkouren passar alla. Det är en väldigt funktionell träningsform och kan gynna på många sätt och vis i vardagen, exempelvis med koordinationen. Utöver det är det också ett utmärkt val för barn och ungdomar i skolåldrarna då det går väldigt bra ihop med de nuvarande kriterierna som finns i Idrott & Hälsa-kurserna.