Parkour/Freerunning

Parkour, eller Freerunning* är en disciplin och sport som kortfattat går ut på att på det snabbaste och mest effektivaste sättet som möjligt ta sig förbi hinder, fysiska så väl som psykiska, med endast kroppen och sinnet som hjälpmedel. Sporten innehåller flertalet rörelser, grundläggande så väl som avancerade. Ett par exempel på dessa rörelser är olika typer av hopp, rullningar samt forcerande av hinder. Klicka här för att se sporten utföras av några väldigt duktiga atleter. Videon är vår alldeles egna Pro-Team:s första officiella video!

*Vad skillnaden mellan parkour och freerunning är kan debatteras länge och många ser på det olika. Vissa menar att sporterna är samma fast med olika namn medan vissa exempelvis menar att så fort en volt utförs så är det freerunning och inte parkour. Vilken definition som än stämmer så lär vi ut bägge två!

Kurser

Här finner ni alla parkour-/freerunningkurser vi erbjuder i vår lokal vid Backavägen 6. Vi har kurser för alla åldrar och skicklighetsnivåer så kolla in listan nedan och spana in schemat för att se vilken grupp som passar bäst!

Klicka här för schema!

Steg 1

Rekommenderas för alla som är nya för sporten. Här får eleverna öva på grundtekniker, att stärka kroppen och att utveckla sina motoriska kunskaper.

SEK975/termin
(+Medlemskap SEK100/år)

Steg 2

En grupp för de som har tränat lite och har en förståelse för grunderna. Detta är som en förberedningskurs för Steg 3 och eleven får här lära sig lite nya tekniker, men även fortsätta träna på grunderna för att förbereda sig för lite mer avancerade övningar.

SEK975/termin
(+Medlemskap SEK100/år)

Steg 3

För de som tränat lite mer och kan grunderna. Här får eleverna lära sig att kombinera olika tekniker och skapa sin egen personliga stil. Senare i denna kurs kommer eleverna också få öva på olika volter och andra mer avancerade tekniker. Eleverna får även successivt under terminens gång lära sig hantera sin egen träning för att på egen hand kunna planera och utföra träning under sin fritid.

SEK975/termin
(+Medlemskap SEK100/år)

Steg 4

En grupp för alla de som kan grunderna och ett par avancerade tekniker. Eleven får precis som i Steg 3 lära sig att kombinera olika tekniker samt skapa sin egen personliga stil, men på en djupare nivå. Eleverna får även fortsätta att lära sig hur de ska hantera sin egen träning under sin fritid och även här på en djupare nivå än i Steg 3.

SEK975/termin
(+Medlemskap SEK100/år)

Steg 5

För elever som kan alla grundtekniker & en del avancerade tekniker (ex. volter). Eleven ska också på egen hand kan planera och utföra ett säkert träningspass. Likt Fortsättning-kurserna får eleven här utveckla sin egen personliga stil, men på en djupare nivå.

Vi har märkt att kunskapsnivåerna bland eleverna i denna grupp varierar väldigt mycket och vissa inte kan grunderna. På grund av detta kommer vi fr.o.m. nu kräva att eleverna måste visa upp att de har den kunskap som krävs för att delta i en avancerad grupp. Detta genom uttagningar som vi kommer arrangera eller att Ni rådgör med Er tränare.

SEK975/termin
(+Medlemskap SEK100/år)

Tjej & HBTQ

En grupp enbart för tjejer och HBTQ-personer skapad för att visa personer som ibland inte känner sig välkomna i olika sporter att de helt klart är välkomna.

Eftersom kunskapsnivån hos eleverna i denna gruppen brukar ligga på relativt olika nivåer har denna grupp ingen fast svårighetsgrad. Allting från grundläggande till avancerade tekniker lärs ut.

Självklart så är även tjejer och HBTQ-personer mer än välkomna i de andra grupperna också!

Gratis för medlemmar!

Notera att vid anmälan är ett tredje kön-alternativ ej valbart. Detta på grund av att SportAdmin (systemet vi använder oss av) ej tillåter detta. Vi har kontaktat SportAdmin och de har sagt att de ska ta till sig vårt förslag gällande tillägg av ett tredje kön-alternativ i framtida utvecklingar.

Knatte (Upp till 7 år)

En grupp skapad för de riktigt unga atleterna. Fokus här ligger på att lära sig de mest grundläggande teknikerna och att öva upp motoriska kunskaper för att skapa en stabil grund för framtida träningssammanhang.

Gruppen är till för barn upp till 7 år.

SEK975/termin
(+Medlemskap SEK100/år)

Familjegrupp

En grupp skapad så barn kan träna tillsammans med sina föräldrar/vårdnadshavare.

På grund av eventuella skillnader på tidigare erfarenheter anpassas svårighetsgraden efter elevernas nivåer.
SEK975/termin

(+Medlemskap SEK100/år)

Fokusgrupp - Nyhet!

En grupp skapad för de som känner att de lär sig bättre i mindre grupper där instruktören kan lägga större fokus på utbildning på individnivå.

Mixade åldrar & skicklighetsnivåer mellan eleverna. Allt från grundläggande till avancerade tekniker lärs ut.

SEK975/termin
(+Medlemskap SEK100/år)

Open Gym

Egen träning för dem som går/har gått Fortsättning Steg I eller högre.

Viktigt att den tränande följer hallens regler och att den tränande städar upp efter sig själv.

Utöver tiderna på schemat får de med Open Gym-kort vistas i hallen då den är öppen (vilket vi ibland uppdaterar om i vår Facebook Grupp). Håll även koll på Schema-sidan för att säkra att inte hallen är uppbokad om Ni planerar på att gå till hallen och träna.

SEK975/termin
(+Medlemskap SEK100/år)

Behövs ekonomisk hjälp?

Om Ni har ekonomiska svårigheter att betala terminsavgiften, kontakta oss gärna så försöker vi komma fram till en lösning. Vi vill att alla som vill ska kunna träna med oss i Stampede, därför har vi gjort det möjligt för ungdomar att ersätta en del av terminsavgiften genom att exempelvis hjälpa med arbetet i hallen eller under events (städning m.m.).

Försäkring

Basförsäkring tecknar vi åt alla våra medlemmar (förutsatt att Ni betalt medlemsavgiften). Vi rekommenderar även att Ni tecknar en Träningslicens. Information om vad dessa innebär finner Ni på Gymnastikförbundets. Klicka HÄR för info om Basförsäkringen och HÄR för info om Träningslicensen.

Träningslicensen tecknas genom Stampede och görs via samma anmälningsblankett som anmälan till någon av de vanliga grupperna görs - alltså HÄR. Gör precis som när ni anmäler er till en av de andra grupperna men välj "Försäkring" som grupp-val.

Andra tjänster:

Stampede håller inte bara i kurser inom parkour/freerunning. Vi erbjuder andra tjänster också:

Stuntarbeten

Stampede med sina skickliga atleter har möjlighet att erbjuda stuntarbeten.

Kontakta oss för mer info samt pris.

Kalas

Vi erbjuder arrangering av kalas i vår hall vid Backavägen 6.

Kontakta oss för mer info.
SEK1500/3h

Workshop

Våra instruktörer kan komma till er skola, fritidsverksamhet, arbetsplats, etc och hålla i en workshop.

Kontakta oss för mer info samt pris.

Extra försäkring

Info ovan.

SEK150/år