Börja Träna

Vad roligt att ni funderar på att börja träna med Stampede! Vi är mer än glada att lära er parkour & freerunning. Vi har träning för alla åldrar och skicklighetsnivåer och oavsett vem ni är så är ni välkomna i vår förening!


VI BEHÖVER ER HJÄLP

Skriv på vårt förslag om en mötesplats i Östra Göteborg. Klicka här för att läsa mer.


GRATIS PARKOUR EFTER JUL

Mellan 26-30 december samt 2-6 januari arrangerar vi prova-på verksamhet i vår lokal i Kortedala (Dagjämningsgatan 2).  Detta sker mellan klockan 12-17 under dessa dagar. (6:e januari enbart träning för tjejer).

OBS! ANMÄLAN KRÄVS FÖR PROVA-PÅ.

ANMÄLAN GÖRS VIA VÅRT FORMULÄR PÅ SPORTADMIN (SE KNAPPEN NEDAN). ANMÄL ER TILL “Gratis Lovaktivitet


ÄR DU TJEJ?

Den 6:e januari är det en hel dag med prova-på verksamhet endast öppen för tjejer.

OBS! ANMÄLAN KRÄVS FÖR PROVA-PÅ.

ANMÄLAN GÖRS VIA VÅRT FORMULÄR PÅ SPORTADMIN (SE KNAPPEN NEDAN). ANMÄL ER TILL “Gratis Lovaktivitet


TERMINSSTART VT2019

Det är redan nu möjligt att anmäla er till vårterminen 2019***.

Vi har denna terminen uppdaterat vår administrationssystem. Detta innebär att mer arbete kan läggas på saker och ting som event, m.m. Samt att en administrativ kostnad (9-59kr/betalning) tillkommer vid anmälan

***Information om Styrsö, Varberg och Stenungssund kommer innan årets slut

I menyn här på sidan finner ni info om våra träningar – allt från schema och priser till kursutbud. För mer information om träningen i just den region ni vill träna i ber vi er att kolla in regionernas enskilda sidor.

Terminsstart: v.4 – 21 januari (Gratis prova-på första 21-27 januari)

Terminsslut: v. 19 – 12 maj


Vad är parkour/freerunning?

Parkour, eller Freerunning* är en disciplin och sport som kortfattat går ut på att på det snabbaste och mest effektivaste sättet som möjligt ta sig förbi hinder, fysiska så väl som psykiska, med endast kroppen och sinnet som hjälpmedel. Sporten innehåller flertalet rörelser, grundläggande så väl som avancerade. Ett par exempel på dessa rörelser är olika typer av hopp, rullningar samt forcerande av hinder. Klicka här för att se sporten utföras av några väldigt duktiga atleter. Videon är vår alldeles egna Pro-Team:s första officiella video!

*Vad skillnaden mellan parkour och freerunning är kan debatteras länge och många ser på det olika. Vissa menar att sporterna är samma fast med olika namn medan vissa exempelvis menar att så fort en volt utförs så är det freerunning och inte parkour. Vilken definition som än stämmer så lär vi ut bägge två!

Varför parkour/freerunning?

För många är parkouren en livsstil, för andra en hobby, men parkouren passar alla. Det är en väldigt funktionell träningsform och kan gynna på många sätt och vis i vardagen, exempelvis med koordinationen. Utöver det är det också ett utmärkt val för barn och ungdomar i skolåldrarna då det går väldigt bra ihop med de nuvarande kriterierna som finns i Idrott & Hälsa-kurserna.