Om Oss

Början

Det hela började 2010 när ett gäng ungdomar tränade parkour/freerunning ute varje dag under sommaren. De fick en förfrågan om de var intresserade av att göra lite uppvisningar i Göteborg, och de gjorde detta med nöje. Kort därpå kom erbjudanden om större uppträdande och allt fler frågade om lektioner i hur en lär sig utföra sporten.

Till slut var efterfrågan om shower, workshops och kurser så stor att de själva inte kunde hantera intresset. De försökte vända sig till föreningar för hjälp, men föreningarna gynnade inte sporten så som de ville att sporten skulle gynnas. Därför satte de sina egna mål och med tiden startade de sitt eget. Något som de själva kunde styra: Stampede

Första målet blev att skapa en träningsanläggning där sporten säkert kunde utföras för att inspirera och etablera utövare samt skapa ett större nätverk. Ett annat mål var även att hitta en lokal att träna i då det oftast inte gick att hitta lokaler att hyra och vädret tillät inte alltid ute-träning. Allt detta fixades under 6 månaders tid och Stampede har sedan dess satt större mål och jobbar för att få fram större och fler mötesplatser för andra utövare av andra aktiviteter.

Idag

I år är det 6 år sedan Stampede blev en officiell idrottsförening och vi är i dagsläget en av Svergies största parkour-/freerunningföreningar. Vi demonstrerar och sprider disciplinerna och sporterna genom att hålla i träningar (kurser), kalas, uppträdanden och workshops av olika slag. För information om våra träningar. Se Börja Träna.

Just nu siktar vi i Stampede stort och försöker skapa aktiviteter som alla kan få vara med på. Exempelvis arrangerar vi en hel del event, allt från stora till små tillställningar. Vi vill även skapa ett nätverk för utövare inom sporten. Det är viktigt för oss att sportens charm kvarstår, den som vi själva föll för, och att alla utövare respekterar och tar hand om varandra så som alla människor bör göra.

Föreningen är uppdelad i olika sektioner och vi jobbar konstant med att förbättra oss inom alla områden. En av dessa sektioner är vårt Pro-Team där unga så väl som äldre utövare jobbar tillsammans för att visa upp hur grymma utövare som vi har här i vårt avlånga land.

Engagera dig

Stampede är en ideell idrottsförening. Det betyder att DU som medlem är en del av föreningen och är med och bidrar till allt vad det innebär.

Vi tycker att detta är otroligt bra, och vi uppmuntrar er att ta kontakt med oss om ni är intresserade av att engagera er i Stampede. Vare sig det handlar om att ge oss tips eller om ni vill utbilda er och bli instruktörer är det bara att kontakta oss!